Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Fara un loc de munca stabil, oamenii nu ar avea cu ce sa traiasca sau s-ar descurca foarte greu din salariu partenerului de cuplu sau din pensia unuia dintre parinti, excluzand varianta alocatiei copiilor din care sute de familii inca traiesc in Romania. Oamenii stiu ca jobul trebuie pastrat cu dintii, indiferent de noile provocari care se ivesc la orizont. Este posibil ca seful sa trimita un angajat in alt oras din diferite considerente – fie ca acesta se descurca foarte bine pe un anumit post, fie ca este nevoie de personal intr-un alt punct de lucru. Insa ce inseamna aceasta mutare, fie ea si temporara pentru angajat? Care sunt implicatiile personale si cat de bine poate trece peste aceste provocari?

Relocarea cu jobul – oferta sau sacrificiu?

Pentru unii angajati, relocarea in alt oras din punct de vedere profesional poate fi o oferta senzationala. Altii pot vedea acest lucru ca un sacrificiu pe care il fac in viata personala (spre exemplu cei care trebuie sa plece si sa lase in urma parinti bolnavi in ingrijirea altcuiva, prieteni, tabieturi, cei care trebuie sa isi mute copiii la alta scoala fie si pentru o perioada scurta).

Avantajele relocarii exista. Acestea includ un salariu mai mare decat cel din localitatea de resedinta pentru ca angajatorii pun foarte mare accent pe stimularea angajatilor care au familie din punct de vedere financiar, pentru a accepta oferta. In plus, se asigura cazarea, in unele cazuri pentru intreaga familie – partener de cuplu si copii. Ocazional se poate obtine si o prima de relocare daca orasul se afla la mai mult de 50 de km de localitatea de domiciliu, asigurarea unei masini de serviciu sau a transportului pana la locul de munca.

Dezavantajele insa primeaza in ochii multor angajati, acestea incluzand preturi mai mari pentru alimente si cazare in orasul relocarii, absenta prietenilor, uneori si a membrilor familiei ceea ce inseamna singuratate totala in timpul liber. Relocarea cu locul de munca poate fi o provocare insa si o binecuvantare, in functei de fiecare situatie in parte si de unghiul din care privesc angajatii carora li se impune o astfel de situatie.

 

Adaugă comentariu

Articole similare

Noutăţi legislative privind ac

Noutăţi legislative privind acordarea subvenţiilor

Informaţii şi atenţionări EURE

Informaţi-vă înainte de a semna contracte sau de a

Cum să te prezinţi cu succes l

Sfaturi pentru pregatirea unui interviu de angajar

Top 10 județe cu cele mai mult

În acest scurt articol vom enumera primele zece ju

Multiculturalismul si jobul de

Globalizarea si migratia in crestere la nivel gl

Meserii cautate atat in tara c

Pentru ca lumea este in permanenta schimbare si